Fiets de Tour de Gruyères

Voor de derde keer organiseren we de Tour de Gruyères, speciaal voor sportieve fietsers met een groot hart. Doel? Meer vrijheid voor nierpatiënten door de ontwikkeling van de draagbare kunstnier. Samen stoempen we over de uitlopers van de Zwitserse Alpen, rond het meer van Gruyère.

Praktische informatie
Op zaterdag 12 september 2020 klinkt het startschot. Met de Tour de Gruyères fietsen we over de indrukwekkende uitlopers van de Zwitserse Alpen. En jij kunt meedoen!

Wat, waar, wanneer?
Wat: fietsetappe van 96 (standaard) of 145 kilometer (XL)
Waar: Gruyères, Zwitsersland
Wanneer: zaterdag 12 september 2020

Doe jij ook mee?
Meld je aan als individuele deelnemer of als team. Er zijn twee opties:

Premium €850: startbewijs, drie hotelovernachtingen met half pension, twee fietsclinics van wielrenner Maarten Tjallingii en een afsluitend diner in restaurant Le Chalet. Exclusief reis.
Basis € 150: startbewijs. Je zorgt zelf voor reis en verblijf. Deelname aan de fietsclinics kost € 25 per clinic.
En heb je nog sportieve vrienden, familieleden of collega’s die de uitdaging met jou aandurven? Daag ze gerust uit. Zodat we ook in 2020 weer samen een prachtig event neerzetten!

Fietsclinics
Alle deelnemers ontvangen een Nierstichting-wielershirt, eten en drinken voor onderweg en een afsluitend drankje in Gruyères. Ook mogen alle deelnemers gratis meedoen aan de toertochten van Bjorn van de Langenberg.

Tijdens de fietsclinics van Nierstichting-ambassadeur Maarten Tjallingii krijg je handige tips en tricks voor een optimale voorbereiding op de tour. Daarnaast fiets je een mooie route onder leiding van de oud-profwielrenner. De clinics zijn inbegrepen bij premiumdeelname of kosten €25 per clinic voor basisdeelnemers.
De fietsclinics zijn:

Clinic 1. Op 15 mei 2020 Fietsclinic met voeding en opbouwschema bij de Proloog in Amerongen
Clinic 2. Op 4 september 2020 Fietsclinic in Dieren (Posbank)

Toertochten
De gratis wielertoertochten van Bjorn van de Langenberg zijn bedoeld om je conditie te trainen en je zo voor te bereiden op de kilometers van de Tour de Gruyères.
Toertocht 1. Op 12 juli 2020 in Zeeland
Toertocht 2. Op 23 augustus 2020 in Valkenburg

Meedoen met de fietsclinics of toertochten? Je kunt je tijdens je aanmelding opgeven. Wil je later alsnog meedoen, meld je aan door een e-mail te sturen naar Yvonne Kaal (yvonnekaal@nierstichting.nl). 

Sponsorgeld
We vragen deelnemers om minimaal € 2.000 aan sponsorgeld op te halen voor de ontwikkeling van de draagbare kunstnier. Dit lijkt veel, maar uit ervaring blijkt dat dit goed te doen is. Wij helpen je natuurlijk graag op weg!

Meld je aan en start je sponsorwerving
Kijk bij veelgestelde vragen voor meer informatie.

Wat is de Tour de Gruyères
Is de Tour de Gruyères een wedstrijd?
Is er medische begeleiding?
Is er vervoer voor mijn fiets van Nederland naar Gruyères en terug?