Tour de Gruyères

Op zaterdag 12 september starten we om 12 uur vanuit het middeleeuwse Gruyères om het gebied rondom Gruyères, het meer en de Zwitserse te ontdekken. Samen met oud-profwielrenner en ambassadeur van de Nierstichting Maarten Tjallingii rijden we de Tour de Gruyères. We fietsen rond het meer van Gruyère en door pittoreske dorpjes en worden ieder keer weer verrast door een ander prachtig uitzicht van de Alpen. Nadat we het meer rond zijn, overbrug je 664 hoogtemeters op de JaunPas. Daarna keren de deelnemers die de 96 kilometer fietsen terug en trappen de deelnemers van de 118 kilometer nog even door. Bij terugkomst in Gruyères staat er na de finish de beroemde kaasfondue voor je klaar.

Win de felbegeerde bolletjestrui

Op de JaunPas wordt er in STRAVA een segment ingebouwd. Ben jij degene die het snelst deze pass beklimt? Dan win jij de felbegeerde bolletjestrui van Tour de Gruyères.

Programma*

 

Donderdag 10 september

Tijd Onderdeel Locatie
17:00 uur Welkomstborrel + kaasttour Gruyère Tradition
18:30 uur Diner (Premium pakket) Gruyère Tradition
21:00 uur Afsluiting avond Gruyère Tradition

 

Vrijdag 11 september

Tijd Onderdeel Locatie
N.t.b Trainingsrit N.t.b.
17:30 uur Borrel Hotel Fleur de Lys
18:30 uur Diner  Hotel Fleur de Lys
21:00 uur Afsluiting avond Hotel Fleur de Lys

 

Zaterdag 12 september

Tijd Onderdeel Locatie
8:30 uur Start Tour de Gruyères Plein Gruyères
Vanaf 15:00 uur  Finish en borrel  Plein Gruyères
19:00 uur Diner  Le Chalet

 

Zondag 13 september

Tijd Onderdeel Locatie
10:00-12:00 uur Vertrek naar Nederland Hôtel de Gruyères

 

*Aan de Tour de Gruyères ga je mee op basis van een Premium pakket of Basispakket. Wanneer je kiest voor het Premium pakket zitten alle bovengenoemde onderdelen inbegrepen. Meer over het de verschillende pakketten vind je op de pagina 'Kosten'.  

Overnachten

Deelnemers met een Premium pakket overnachten in Hôtel de Gruyères aan de poorten van de middeleeuwse stad Gruyères aan de voet van de Friburgeois pre-Alpen.

De kamers zijn op basis van halfpension en er kan gebruik worden gemaakt van de wellness en sportruimte die er aanwezig zijn. Fietsen worden geplaatst in een afgesloten garage achter het hotel.

Ga je mee vanuit het Basispakket? Dan kun je uiteraard ook in dit hotel een overnachting boeken. Ga hiervoor naar de website van het hotel om een reservering te maken. Is het hotel vol? Dan zijn er verschillende overnachtingen te boeken in of rondom Gruyères via bijvoorbeeld AirBnB of booking.com.

Restaurants

Gruyères kent een aantal goede restaurants waarvan er drie onze favoriet zijn. Deelnemers met het Premium pakket nemen we op donderdag mee naar Gruyere Tradition. Na de borrel en rondleiding in de kaasmakerij van het restaurant zullen we hier genieten van de verschillende de typische streekgerechten. Op vrijdag borrelen we op het zonnige terras van Hotel Fleur de Lys en proeven we bij het diner haar traditionele keuken en seizoensgebonden specialiteiten. De Tour de Gruyères is natuurlijk niet compleet zonder de beroemde kaasfondue te hebben geproefd. Op zaterdag trakteren we je daarom op een pan vol Gruyere kaasfondue in het restaurant Le Chalet. Deelnemers met het Basispakket die gezellig willen aanschuiven, zijn meer dan welkom en betalen 55 euro per persoon extra.